• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij DVD Paradijs

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij DVD Paradijs?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij DVD Paradijs
Je bent hier:

J.J. De Bom Voorheen De Kindervriend - Seizoen 2

Een paar jaar na de Stratemaker-op-zee-show kwam het hele team dat aan die serie had meegewerkt eindelijk weer bij elkaar voor J.J. De Bom, voorheen De Kindervriend. Was de "Straat" nog op wat kleinere kinderen gericht, De Bom behandelde onderwerpen voor de leeftijd van 10 tot 15 jaar. De drie hoofdfiguren waren dan ook wat minder uitbundig dan bij de stratemaker: Joost Prinsen speelde de titelrol, een melancholieke, wat pafferige speelgoedwinkelier die liever balletdanser was geworden. Zijn lijfspreuk was dan ook: "Was het maar sluitingstijd!" Aart Staartjes was de sympathieke postbode Hein Gatje, die steeds de door kinderen ingezonden brieven bezorgde. En Wieteke van Dort tenslotte was Titia Konijn, een gepassioneerde dame, met uitroepen als: "Maar Jan, dat is toch juist het mooiste wat er kan bestaan: verrrrliefffdheid!"
Door de iets oudere doelgroep werden de sketches volwassener en was het poep- en piesgehalte opvallend laag. Dat betekende gelukkig niet dat er niet tegen schenen geschopt kon worden want de volwassenen kregen er weer danig van langs: ze waren onredelijk en opportunistisch, hadden smetvrees of stelden torenhoge eisen. Ouders zoals we ze allemaal kennen dus.

Het hoofdthema van de serie was eigenlijk de sympathie met de "losers": de stuntelende verliefde sukkel die door ofwel de Eerste Hulp Bij Verliefdheid (een soort wegenwacht) ofwel door de ouders op weg wordt geholpen, de nerd die het toch wint van de jongens met de grote bek, het meisje dat bang is voor de badmeester, etc. En dat alles vergezeld van de mooiste liedjes.

Van J.J. de Bom zijn 32 afleveringen gemaakt, uitgezonden tussen 3 april 1979 en 28 mei 1981. Bovendien won J.J. De Bom de Nipkowschijf.

Deze dubbeldvd neemt u 8 afleveringen lang weer even terug in de tijd!

Status voorraad: Op voorraad
Levertijd: 1 a 2 werkdagen
4,95
2,-