• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij DVD Paradijs

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij DVD Paradijs?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij DVD Paradijs
Je bent hier:

Strategy Of Blitzkrieg Lightning War In Europe, The

Na analyse van WOI komen de Duitsers tot de conclusie dat de toekomstige oorlogen onverwachts, snel en beslissend moeten zijn; Blitzkrieg! In zijn tijd een voorloper en geniale uitvinding op het gebied van oorlogsvoering!

Deze nieuwe, snelle tactiek zorgt ervoor dat gebieden razend snel worden overlopen. Een perfecte communicatie tussen tank, vliegtuig, parachutist en infanterist is noodzakelijk. De naam Blitzkrieg zal altijd synoniem staan voor angst, krijsende Stukas, donderende tanks en de opmars van de swastika. In september 1939 wordt deze tactiek voor het eerst met groot succes toegepast als de Duitsers Polen binnen vallen. Gelijk daarna worden Scandinavië, Nederland, België en ook Frankrijk op dezelfde wijze overlopen. Alleen in Rusland blijkt deze manier van oorlogvoeren behoorlijk lastiger. Een snelle aanval verreist ook een goede infrastructuur. In Rusland werd deze compleet weggespoeld door regen en modder. De Duitse strijdkrachten kwamen vast te zitten.

Als ze dan ook nog te maken krijgen met de dodelijke Russische winter is de ellende niet meer te overzien. De gouden dagen van de Blitzkrieg lopen vast in de strenge Russische winter.

Status voorraad: Op voorraad
Levertijd: 1 a 2 werkdagen
4,95