• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij DVD Paradijs

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij DVD Paradijs?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij DVD Paradijs
Je bent hier:

Olympische Spelen - De Geschiedenis - 1

1. De Olympische disciplines
Uithoudingsvermogen, tactiek en discipline zijn nodig om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. Neem de Ethiopische marathonloper Abebe Bikila, die twee keer het wereldrecord verbeterde (in 1960 en 1964), waarvan één keer op blote voeten! Of gewichtheffer Vasily Alexeyev, 'De Russische Beer'. Hoe trainen topsporters voor de Olympische Spelen? Wat doorstaan zij voor die overwinning?

2. De Olympische passie
Wat betekent de Olympische gedachte? Waar komt de passie vandaan om uit te blinken? De Olympische Spelen draaien om ambitie, maar succes is niets zonder verbroedering en eerlijkheid. Dat was al zo bij oude sporten zoals speer- en discuswerpen en worstelen. Het meedoen, daar draait het om. Ook bij de Paralympics, waar mensen met een beperking tot het uiterste gaan om de top te bereiken.

3. De grootste olympische openingen en de media
De opening van de Olympische Spelen is altijd memorabel, zoals het pleidooi voor vrede in Seoel in 1988 of de Hollywoodceremonie in Los Angeles 1984. Maar wat is de rol van de media? Die begon bij de propagandafilms van Leni Riefenstahl in Berlijn 1936. Welke rol spelen de media nu? Hoe machtig is de televisie? Hoeveel invloed hebben sponsors? En hoe beïnvloeden moderne technologieën de spelen?

Status voorraad: Op voorraad
Levertijd: 1 a 2 werkdagen
4,95