• Mijn account
  • (X) Inloggen

   Ik ben al klant bij DVD Paradijs

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij DVD Paradijs?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij DVD Paradijs
Je bent hier:

1943 Uw Geboortejaar In Beeld

1943: Het jaar van uw geboorte. Wat gebeurde er verder in dit bijzondere jaar? In de Noordoostpolder worden de eerste woningen gebouwd. De NSB zweert trouw aan haar leider Mussert en Radio Oranje bericht over de frontgevechten.

Al deze en nog veel meer unieke gebeurtenissen zijn op film vastgelegd. Wat gebeurde er in uw geboortejaar 1943? Hoe zag het leven er toen uit? Deze DVD laat het u zien. U kunt naar hartelust zwerven door meer dan een uur aan filmbeelden, langs al die speciale momenten uit 1943.

In de eerste helft van de twintigste eeuw stond de film nog in zijn kinderschoenen. Televisie bestond nog niet. Geluid werd pas vanaf het begin van de jaren dertig montjesmaat toegevoegd. De fragmenten op deze DVD zijn zo orgineel mogelijk gehouden. De kwalieteit van deze beelden kan hierdoor verschillen van de huidige norm. Omdat geluid zeldzaam was bevat deze DVD stille fragmenten.

Van 1940 tot 1945 bepaalde de Duitse bezetter de inhoud van het Polygoonjornaal. Om dit eenzijdige beeld te nuanceren zijn op deze DVD ook enkele geluidsfragmenten van Radio Oranje opgenomen.

Status voorraad: Op voorraad
Levertijd: 1 a 2 werkdagen
4,95